Hoppa till innehåll
Hem » Flexfotobloggen » Naturfotografen Daniel Iglesias testar Flexfoto

Naturfotografen Daniel Iglesias testar Flexfoto

  • 4 minuters läsning

Daniel Iglesias är djurvårdaren som genom sitt stora djur- och naturintresse började fota – och fastnade! Idag leder han bland annat expeditioner tillsammans med Zoom fotoresor.

Som fotograf behövs ofta olika typer av utrustning, och det blir kostsamt att äga allt själv. Ur den idén föddes Flexfoto och Daniel Iglesias har nu testat att hyra hos oss!

Vad fotar du helst? 

– Alltid djur! Arterna kan variera med allt från svenska lodjur och huggormar till tukaner och giftormar i Sydamerika. Från fjällrävar på Island till jaguarer i Brasilien och stora sköldpaddor på Galapagosöarna.

Foto: Daniel Iglesias (c)

Vad tycker du om upplevelsen med Flexfoto? 

– Jag är extremt nöjd! Enkelt att beställa, lätt att hitta det man behöver och stor variation på produkter och kameramärken. Leveransen var snabb och säker direkt hem till dörren! Något jag blev extra imponerad av var deras säkra och extremt stabila hardcase-lådor som produkterna kom i. 

Foto: Daniel Iglesias (c)

Vid vilka tillfällen skulle du själv hyra din fotoutrustning istället för att köpa den?

– Då jag gör varierande resor och fotouppdrag och har olika fotoprojekt här hemma i Sverige så är det både svårt och dyrt att kunna köpa allt man ”vill ha”. Det är inte alltid motiverat att köpa ett objektiv för flera tusen när man vet att man bara kommer använda det i ett par dagar. Jag ska till Island i slutet av sommaren och då kommer jag hyra ett kamerahus och två objektiv av Flexfoto!

Foto: Daniel Iglesias (c)

Vad har du för tips till fotointresserade som vill utveckla sitt intresse och bli bättre?

– Hitta förebilder som tar bilder som du önskar att du själv kunde ta. Läs på grunderna och inställningarna till din kamera, det hjälper om du vet hur utrustningen fungerar. När det kommer till naturfotografering så hjälper det extremt mycket om du läst på om djuren och deras beteende innan du ger dig ut för att försöka fotografera dem. Sist men inte minst: tålamod, övning och ännu mer övning ger resultat!

Foto: Daniel Iglesias (c)

Vad är ditt drömprojekt? 

– Oj, vad svårt! Jag har många drömmar och mål med min fotografering men också att få fler människor att bli intresserade av våra djur och deras miljöer. När det kommer till resor och expeditioner har jag länge drömt om att resa till de djupa regnskogarna i Papa Nya Guinea för att fotografera och upptäcka nya arter. 

Daniel hyrde: 

Se hela vårt utbud här.

Fler av Daniels bilder:

Följ Daniel Iglesias på Instagram: @iglesiaz 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vårt koncept
✓ Realtidslager
✓ Använd den bästa utrustningen
✓ Hyr från 1-90 dagar

Leveranser
✓ Snabb, flexibel frakt
✓ Till dörren eller utlämningsställe
✓ Skickas i tåliga hardcases
✓ Enkla, smidiga returer